Telefoon: 053 536 00 43 / 06 51 66 35 57 E-mail: wim@carpediemscholten.nl

Naast de test- en behandelmethodes, die gericht zijn op het in balans brengen van gezondheid en emotioneel evenwicht, kan ik meerdere behandelingen geven die volgen uit de metingen.
Ik ben natuurgeneeskundige, maar ook life science therapeut en paramedisch medium. Naast natuurgeneeskundige kennis heb ik psychosociale basskennis en vaardigheden die ingezet kunnen worden. 
Ik werk dus met lichamelijke klachten, maar geef ook coaching en hulp bij emotionele processen. Er is een groot verschil met de reguliere therapeut of coach, aangezien ik als natuurgeneeskundig therapeut over meervoudige technieken beschik om snel en effectief tot resultaat te komen.

Het Bicom - Bio-resonantie apparaat

Met een bioresonantie- c.q. Bicom-apparaat kunnen ziektes en aandoeningen zoals astma, fybromyalgie, voedselallergieën, chronische vermoeidheid, reuma, chronische pijnen en vele onduidelijke klachten en kwalen opgespoord en uitgeschakeld worden.
De bioresonantie therapeut kan problemen duiden die door de reguliere geneeskunst soms bestempeld worden als 'tussen de oren-problemen”.

BicomEr wordt gebruik gemaakt van lichaamseigen-frequenties die via het Bicom-apparaat, een computergestuurde meetmachine, door een filter worden gehaald.
Oorzaken van klachten kunnen opgespoord worden, die uit geen enkel gangbaar bloedonderzoek kunnen worden gehaald. De Bicom zoekt de ziekmakende trillingen op en doodt of verzwakt die door de harmonische trillingen te versterken. Een virus wordt in zijn frequentie geneutraliseerd door er een tegenfrequentie op te zetten. Het virus is dan tijdelijk uitgeschakeld. Daardoor krijgt het immuunsysteem de kans om het virus en op dezelfde manier ook schimmels en bacteriën aan te pakken.

Een mens is een elektromagnetisch veld. Alle delen van het menselijk lichaam zijn opgebouwd uit complexe verbindingen, die uit moleculen bestaan. Elke molecuul heeft zijn atomen en elk atoom heeft zijn eigen elektromagnetisch veldje. Voedingsstoffen, bacteriën en virussen in je lichaam hebben allemaal een eigen frequentie. Daarbij hebben ze een specifiek elektromagnetisch veld of lading opgebouwd door de overeenkomstige atomen. Men zou kunnen stellen dat de optelsom van de elektrische lading van elk atoom in een molecuul aan zo’n molecuul een eigen trilling geeft.

Het begrip resonantie is afkomstig uit het Latijn en betekent “weerklinken, meetrillen”. In de geneeskunde kan een menselijk lichaam meetrillen met een uitgezonden signaal als het signaal dezelfde frequentie heeft als het lichaam. Dat is het principe van de bioresonantie.

In de bioresonantie-therapie is een manier gevonden om de energie van de patiënt te meten, te moduleren en vervolgens te gebruiken ter genezing Deze methode werkt snel en eenvoudig.

CellCare

CellCare is een door de Deen John Wetling ontwikkelde therapievorm. Het veroverde in korte tijd Scandinavië nadat een lid van het Deense koninklijk huis en de Tour de France winnaar Bjarne Riis ermee werden behandeld. De prins werd geplaagd door gewrichtsklachten en infecties die niet genazen, Riis is na een valpartij en gedurende de gehele Tour door Wetling met CellCare begeleid en behandeld. Beiden met succes.

Professor Jonassen (Technische Universiteit Denemarken) heeft onderzoek gedaan naar de CellCare therapie en geeft de volgende verklaring:
“Het door Wetling ontwikkelde en gepatenteerde therapieapparaat bombardeert de blote huid met ionen uit de ons omringende atmosfeer. Deze ionen (kleine groepjes moleculen) staan gedurende dit bombardement hun elektrische lading af aan het lichaam. Hierdoor ontvangt de celstofwisseling een geweldige puls energie, waardoor klachten genezen en pijn verdwijnt. Het zelf genezend vermogen wordt geregenereerd”

CellCare wordt ingezet bij o.a.: Ulcus cruris (open wonden), brandwonden, diabetenvoet, astma, depressies, spier en gewrichtsklachten, incontinentie, bedplassen, huidproblemen, buik/darmklachten, circulatieproblemen, oogklachten, hoofdpijn/migraine, reuma, oedemen, fibromyalgie.

Momenteel wordt onderzoek gedaan naar het effect op aids en kanker. Reeds is bekend dat CellCare therapie de bijwerkingen ten gevolge van radio- en chemotherapie aanzienlijk vermindert. Professor Jonassen stelt uitdrukkelijk dat CellCare therapie geen ionen- of magneetveld-therapie is. Het maakt therapeutisch gebruik van de elektrische lading die atmosferische ionen van nature hebben.

Dorn therapie – bij bekkenscheefstand en/of beenlengteverschil

DornDe basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.

Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt is er meer ruimte in het heupgewricht. Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef.

Dit veelvoorkomende probleem moet verholpen worden omdat het anders voor veel problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen, [daarop staat de wervelkolom] en veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.

Meestal is het advies om een verhoging in je schoen te dragen. Dit stabiliseert echter de bekkenscheefstand en leidt later vaak tot enorme heup en lage rugklachten. Door de Dornmethode kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden.

Klik hier naar meer informatie over de Dornmethode.

Coachen via enneagram

Relationele problemen en problemen op het werk kunnen uitstekend verhelderd worden via het enneagram. Het enneagram is een heel oud systeem dat inzicht geeft in jouw werkelijke kwaliteiten, je valkuilen, maar ook wat de motivatie is van anderen voor hun gedrag. Het enneagram is een cirkel die uit 9, onderling verbonden, delen bestaat. Elk deel staat voor een bepaald type. Door inzicht te krijgen welk type je bent en hoe je beter op anderen kunt reageren kun je veel spanningen op je werk of in relaties voorkomen.

Hoe kan je je partner of je baas op een andere manier benaderen zodat er iets vruchtbaars tot stand kan komen? Hoe kan je de ander werkelijk begrijpen, hoe kan hij/zij begrijpen wat je bedoelt en waar je heen wilt? Het is zinvol om dit te onderzoeken.

EMDR traumatherapie

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een snelle en effectieve behandelmethode voor het verwerken van schokkende ervaringen en trauma's. Met EMDR, onder meer door het maken van bepaalde oogbewegingen, kom je los van de ongewenste emoties en automatische reacties die herinneringen oproepen. Het sterk denken aan de traumatische gebeurtenis, in combinatie met de aandacht voor de afleidende oogbewegingen, zorgt ervoor dat het natuurlijke verwerkingssysteem wordt gestimuleerd. De herinnering aan het traumatische beeld verliest dan vrij snel de emotionele lading. Daardoor wordt het veel minder pijnlijk om aan de gebeurtenis terug te denken.

EMDR is bedoeld voor iedereen die last heeft van angstige en pijnlijk ervaringen en daardoor moeite heeft de draad van het leven weer op te pakken. De methode werkt snel en is een kort-durende therapievorm.

NEI - Neuro Emotionele Integratie

Nei biedt een snelle manier om emotionele blokkades uit het verleden op te lossen. Met behulp van spiertesten en het stellen van vragen aan net onderbewuste geheugen is het mogelijk om er achter te komen wat er in het verleden gebeurd is wat je er van weerhoudt om een volledig gelukkig en functioneel leven te leiden. Een simpele ademhalingstechniek ruimte emotionele blokkades op en maakt de weg vrij voor genezing, verandering, groei en ontwikkeling. Nei is een krachtige methode die succesvol gebleken is voor veel uiteenlopende klachten.

Paramedisch medium

Het vinden van de oorzaak van pijn, onrust of angst kan ook door direct contact te maken met de pijn zelf. Door er met mijn ondersteuning mee te communiceren kan je zelf nagaan wat de oorzaak is van de pijn maar ook wat je er zelf aan kunt doen. 

Energetische ondersteuning via LichtWezen therapie (sprays) of meridiaan balancering

LichtWezenLichtWezen Essences helpen om blokkades, onaangename gedragspatronen en ziekten onder ogen te zien en los te laten. Ze helpen je om ontspanning, diepe rust en innerlijke vrede te kunnen ervaren.

De Meester Essences ondersteunen je eigen, aanwezige talenten en versterken je innerlijk evenwicht. Zij brengen evenwicht tussen lichaam, geest en ziel, zodat je jezelf vrij en met moed, vreugde en vertrouwen kunt ontplooien.

Schüssler Celzouten

De homeopathisch arts Dr. Schüssler ontdekte dat de meeste ziektes op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren zijn. En wel op een specifiek tekort: een tekort binnen in de cel. De celzouten volgens Dr.Schüssler bevatten zodanig verdunde mineraalzouten dat ze direct door de cel opgenomen kunnen worden. De verdunning maakt het gelijktijdig bijna onmogelijk om teveel van deze stoffen in te nemen.
Dr. Schüssler vond 12 mineraalzouten die voor het functioneren en voor de bouw van het lichaam van groot belang zijn. In de loop van de ontwikkeling van zijn geneeswijze zijn nog eens 12 aanvullende mineraalzouten gevonden.

CelzoutenTegenwoordig hebben veel mensen te maken met stress. Dit vergt veel energie (mineralen) uit ons lichaam. Veel van onze eetgewoontes vormen een belasting voor ons lichaam. De grond waarop ons voedsel is verbouwd, is vaak verarmd door eenzijdige bemesting, belast met pesticiden, waardoor ons voedsel minder mineralen bevat.
Wanneer we ziektes steeds maar terugdringen door middel van symptoom-bestrijdende medicijnen, kan het lichaam moeilijker het gif en de ziekteverwekkers verwijderen. Dat proces kost veel energie. Het lichaam kan zijn afvalstoffen moeilijk kwijt. Je ziet dan ook vaak dat de toxische belasting te hoog is en dat er een mineralentekort aanwezig is. Vaak hebben mensen last van hoofdpijn. Het lichaam heeft geen energie meer. Door middel van ontgiften en aanvulling van de celzouten zal het zelf genezend vermogen worden geregenereerd.

Celzouten zijn voor vele klachten inzetbaar, bijv: tegen ontstekingen, migraine, gewrichtsklachten, nerveuze prikkelbaarheid, depressies, bronchitis, krampen, reuma, enz.
Wil men dus gezond blijven of wil men klachten verminderen dan is het belangrijk de benodigde mineralen in de juiste hoeveelheid en verhouding tot zich te nemen.
vitaminen en mineraalsupplementenIk test die tekorten met de biotensor. 

Orthomoleculaire middelen

Orthomoleculair betekent mineralen, vitaminen, aminozuren, spoorelementen en moleculen in de juiste verhoudingen tot je nemen om de biochemische processen in het lichaam optimaal te laten verlopen of te herstellen. Onze dagelijkse voeding bevat vaak wel de voedingsstoffen die nodig zijn als brandstof, maar niet alle substanties die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Met de juiste voeding en vitaminen en mineraalsupplementen brengt je daar verandering in.

Ik zoek in een consult exact voor je uit wat je lichaam nodig heeft.


Powerstrips van FGXpress

Deze powerstrips zijn een soort pleisters met een krachtige werking. Ze werken snel, in 3 a 4 weken resultaat, soms is er al in 15 – 30 minuten verbetering te zien.
De pleisters hebben een ontgiftende werking en geven ook voeding. Helpt vooral het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
Toepassen bij de volgende klachten:
PowerstripsVerbeteren immuunsysteem, menstruatiepijn, migraine, obesitas, ontstekingsremmend, oorpijn, spierpijn, spataderen, uithoudingsvermogen, wratten, zuurstof opname, artrose, acute pijn, anti-aging (rimpels), brandwonden, bloeddruk, chronische pijn, cognitieve functies, diabetes, eczeem, fibromyalgie, hoofdpijn, stress, acne, psoriasis, energietekort, afvoeren van afvalstoffen, gewrichtsproblemen, concentratieproblemen, slaapstoornissen, vetverbranding, hart-en vaatproblemen, betere doorbloeding, huid, reuma en artritis.
De strips zijn voorzien van Marine phytoplankton. Dit creëert fotosynthese 37,5 mg, 1 a 2 per dag.
De pleisters vallen van de huid af als ze uitgewerkt zijn.
Beautystrips: Naast de powerstrips, die specifiek op een bepaalde plaats geplakt kunnen worden, zijn er ook beauty-strips te verkrijgen in maskervorm die uitstekend werken bij rimpels, veroudering van de huid en oneffenheden.
De pleisters worden soms door mij geadviseerd indien nodig; u kunt ze ook direct van mij kopen om er wat in huis te hebben en zelf plekjes mee te behandelen. Verder kunt u de powerstrips zelf aanschaffen via mijn specifieke site hiervoor:  http://wimscholten.fgxpress.com/#/fgx/home.

© 2017 Carpe Diem